Aqua Splicer – 2K – Del 6

Några utvecklingar.
För som inte inte hänger på Zbrush central så kan jag säga att jag har börjat posta där istället för animate eller CG society då jag upplever att det är ett aktivare forum.
Klicka här för att komma till Zbrush Central tråden.

Just nu är jag på Lvl4 och är då i 1.373 Miljoner points. Jag gissar på att detta är verticies?
Lite osäker, men det är iaf så att jag kan max subdivida upp den till lvl 5 och detta verkar inte fungera så bra för detaljering.
Så en klasskamrat ansåg att jag skulle kika närmare på HD funktionen i Zbrush, vilket jag ska göra denna vecka. Så här har ni basen. utan topo rättelse eller de finjusteringarna.

Ryggen behöver mer grundförande jobb som det ser  ut för stunden innan jag lägger till mer detaljer på ansiktet innan jag börjar texturera modellen.

 

Jag har kikat lite närmare på hur David Moratilla gjorde när han gjorde en fotorealistisk kvinnoansikte och jag måste säga att det var mycket lärorikt.

Förra veckan var jag och talade med våran nya Mocap-ansvarige och hon tror att det inte blir några som helst med att kunna få in rörelserna med den sculpt jag har, men tyckte att jag skulle testa mig fram.

Ett är när man använder sig utav en mänsklig referens på plats med grå klädsel, för då får man även in färg referenser från själva omgivningen.

En annan som jag tror kan både vara enklare och effektivare är att enbart tima in inspelningen, de åkningar som behövs och sedan åtgärda omgivningen med en sk. HDR ljussättning från platsen vilket skolan har.

Så nu blir det bara att testa i några veckor.
Det var allt för denna gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *